BiodiversitatCulturaDestacatSalvem Sa Badia

Torna el rock and roll al Festival Badia de Portmany, amb les versions de la banda Sönic

By 27 juliol 2022 No Comments

Després del parèntesi rumber i de ritmes llatins que va suposar el concert de dissabte passat amb Pascual Cantero, ‘Muerdo’, que va tornar a omplir el recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli, aquest cap de setmana torna el rock and roll al Festival Badia de Portmany. El dissabte, 30 de juliol, a la posta de sol, la música serà a càrrec de la banda local Sönic que, per segon estiu consecutiu, acudeix a aquest certamen per posar al públic a ballar.

Com sempre, els assistents també tendran l’oportunitat de conèixer de primera mà la biodiversitat de la badia de Portmany i el seu entorn. A més, tornen les food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer del món, i dos impactants exposicions de fotografia: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que podrà contemplar-se a través de pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.

Sönic és una d’aquestes bandes mogudes i divertides, formades per un col·lectiu de músics de llarga experiència als quals es van sumant altres integrants, amb la intenció de gaudir de la música i fer que el públic s’ho passi bé. La composen ex integrants de Pota Lait i Ses Genetes Peludes, juntament amb altres artistes, i ofereixen un re-pertorio de temes molt coneguts de rock espanyol i internacional, que oscil·len des d’Héroes del Silencio a Radiohead, passant per Foo Fighters, Simple Minds o Chris Isaak. Els seus integrants són Toni Colomar (veu i teclat), Miguel Arredondo (guitarra), Juanvi des Comodo (guitarra), Alberto El Profe (baix) i Pere Parent (bateria).

Com és habitual al festival, els minuts de descans entre les dos parts de l’actuació musical s’aprofitaran per a oferir informació sobre qüestions ambientals, la riquesa biològica de la badia i el seu entorn i els perills que l’amenacen. En aquesta ocasió, el públic podrà escoltar Flor dell’Agnolo, ambientòloga de Aliança Mar Blava. Presentarà la memòria 2020-2021 d’aquesta plataforma multisectorial en la qual participen més de 120 entitats, com administracions públiques, sector empresarial i organitzacions socials. El seu objectiu és la protecció del Mediterrani, centrant tots els esforços en la detenció de qualsevol projecte petrolífer i la promoció d’una navegació menys contaminant a la regió llevantina-balear.

L’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, per altra banda, va acompanyada del següent eslògan: “No és pot cuidar el que no s’estima, no és pot estimar el que no és coneix”. Pretén conscienciar sobre la importància dels ecosis-temes i la biodiversitat que alberga la badia i la necessitat de protegir-los. La com-posen dotzenes de fotografies preses per diversos autors i es projectaran mitjançant tres pantalles repartides per diferents zones del recinte cultural. Aquesta mostra ha pogut celebrar-se gràcies a la col·laboració de la Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears (Afonib), Lupita Faet i Arenal Diving, que han cedit un material fotogràfic d’extraordinària qualitat.

L’exposició de fotografia musical ‘Road to Synesthesia’, de Joan F. Ribas, inclou més de 40 imatges de gran format preses a concerts a l’illa i fora d’ella, que reflecteixen la força i l’energia del directe, amb comentaris dels artistes que protagonitzen les imatges. Romandrà oberta fins a l’11 de setembre.

Festival Badia de Portmany

Cal recordar que l’objectiu del Festival Badia de Portmany és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes, i oferir un programa d’espectàcles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, que precisament es va posar en marxa amb la primera edició del certamen. L’organitzen l’Ajuntament de Sant Josep, Fun & Trucks i Salvem Sa Badia de Portmany.

Per aquesta segona temporada ja han passat artistes com el grup internacional de jazz Tony Tixier Trio; Martirio, Raúl Rodríguez i altres artistes que formaven part del programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, el famós grup andalús O’Funk’illo, el cantant murcià ‘Muerdo’ i la banda local Hostal Pascual.

Pròximament, rebrà al grup local Los Bichos del Espacio (6 d’agost); Kamobii, un duo compost per Mo Brandis, dels londinencs Incògnit, i B. Munro (13 d’agost); una altra banda local encara per definir (20 d’agost); la cantant Ángela Cervantes (3 de setembre), i Amparanoia (10 de setembre), com a gran colofó i fi de festa.