BiodiversitatDestacatQualitat de l'aigua

Un altre abocament d’aigües fecals arriba a la mar després d’inundar la plaça de l’Auditori Caló de s’Oli

By 26 setembre 2022 No Comments

Després de l’abocament que va ocórrer la setmana a la platja de Punta Xinxó i que va provocar el tancament de la riba durant diversos dies, avui ha tornat a ocórrer el mateix a Caló de s’Oli. Allí una alcantarillada ha començat a vessar aigües residuals fins a cobrir per complet la plaça on es situa l’escenari exterior de l’auditori.

La zona ha quedat totalment coberta per residus fecals sense depurar i la brutícia ha tornat a arribar a la mar. Tot l’entorn, segons ens han transmès veïns de la zona, ha quedat afectada per una pestilència tan intensa que la piscina d’un hotel pròxim s’ha quedat buida perquè els clients allotjats no podien suportar la pudor.

L’avaria s’ha produït al voltant de les 15,30 hores, segons Diario de Ibiza, a causa d’una nova avaria en el bombament de la depuradora, el manteniment de la qual és responsabilitat de l’Agència Balear de l’Aigua (Abaqua), que depèn de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear.

Tota la zona es troba afectada per una infraestructura molt antiga, d’al voltant de mig segle d’antiguitat, amb una canalització de fibrociment que es trenca i provoca avaries constants. El problema persistirà fins que aquesta canonada i la resta d’estacions i xarxes associades es modernitzin amb la construcció del nou passeig marítim que ha de vorejar gairebé tot el perímetre de la badia de Portmany, des de Cala Gració fins a Port des Torrent.

A última hora d’aquesta tarda la brutícia encara continuava rajant i la plaça del recinte cultural no havia pogut netejar-se.