DestacatPlatgesQualitat de l'aigua

Un altre vessament del clavegueram obliga a tancar al bany la platja de Punta Xinxó

By 9 juny 2022 agost 15th, 2022 No Comments

La platja de Punta Xinxó ha quedat tancada al bany aquest matí arrel de l’avaria que ha patit el sistema de sanejament de Cala de Bou, que ha ocasionat un vessament a la arena que ha arribat a les aigües d’aquest indret. El bombeig situat en aquest tram del litoral i que passa molt prop de l’aigua s’ha quedat sense electricitat i això ha facilitat l’acumulació de aigües residuals que ha fet saltar les tapes del clavegueram en dos punts distints i també a la caseta de bombeig.

La fuita simultània en aquests tres punts ha arrossegat arena de la platja i ha arribat a la mar, tot i que ha estat de curta durada per la ràpida reacció dels operaris de la concessionària del sanejament, segons diu l’Ajuntament. Tot i això, des del departament de Platges i Litoral s’ha ordenat de manera preventiva el tancament de la platja al bany i s’han pres mostres per la seva anàlisi de laboratori. Així, s’ha posat la bandera vermella i s’ha acotat amb cinta policial l’accés a la mar a tot aquest tram. Demà mateix es repetiran les anàlisis de les aigües de bany per confirmar si la platja es troba dins els paràmetres de salubritat i es pot reobrir als banyistes.

Les conduccions del sanejament de Cala de Bou registren problemes amb relativa freqüència degut al mal estat de les canonades i a la proximitat a la mar. Diu l’Ajuntament de Sant Josep que renovar y retirar del domini públic el clavegueram és una de les principals actuacions ambientals incloses en el projecte de transformació de la badia de Portmany promoguda des de Sant Josep amb l’Ajuntament de Sant Antoni i amb finançament de l’Impost del Turisme Sostenible del Govern balear.

No obstant això, fins que aquesta obra es dugui a terme, els problemes persistiran i la contaminació de la badia continuarà agreujant-se.