DestacatPlatgesQualitat de l'aigua

Un embús en el col·lector de Cala de Bou provoca un nou abocament d’aigües fecals a la badia de Portmany

By 20 octubre 2020 agost 15th, 2022 No Comments

Ni tan sols una temporada d’inactivitat com aquesta de 2020 ha impedit que es produeixi un nou abocament d’aigües fecals a la badia de Portmany, a causa del problemàtic col·lector de la zona de Cala de Bou, que sofreix avaries sovint.

En aquesta ocasió, l’embús es va produir en el tram de roques comprès entre les platges de Es Caló d’en Serral i des Pinet, la qual cosa va provocar que del clavegueram ragés un torrent d’aigües residuals sense depurar sobre les roques, que va provocar una intensa pestilència a tot l’entorn. La riuada va arribar a la mar, contaminant a més un tram de costa.

Després de les múltiples denúncies dels veïns, que van pujar vídeos a les xarxes socials, com pot comprovar-se a través d’aquest enllaç, l’Ajuntament va destinar un camió de neteja amb un equip d’operaris per a reparar la fugida. Aquests van aconseguir detenir l’abocament, però no van poder localitzar el punt obstruït, segons informa Diario de Ibiza.

Aquest tram del col·lector de Cala de Bou, que empeny totes les aigües brutes de la zona cap a la depuradora de Ses Païsses, és un dels que més problemes generen. La conducció discorre en paral·lel a la mar al llarg de tota la zona de Cala de Bou, fins a la platja de S’Estanyol, on la canalització ja puja cap a la Avinguda de Sant Agustí, i d’aquí a la depuradora.

El problema dels abocaments a la zona sud de la badia se suposa que quedarà solucionat amb el nou projecte de passeig marítim que comparteixen els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni, i que inclou la renovació de tota aquesta infraestructura sanitària, encara que el seu desenvolupament encara requerirà de diversos anys, tal com explicava l’alcalde de Sant Josep en aquesta entrevista, publicada en el nostre portal dimecres passat.