DestacatFondeig irregularPosidòniaSalvem Sa Badia

Un equip de deu voluntaris de Salvem Sa Badia de Portmany treballarà tot l’estiu per a protegir la Posidònia

By 26 juliol 2021 No Comments

Un equip integrat per deu joves i coordinats per una biòloga ja han començat a treballar en el projecte ‘Es Voluntaris de sa Badia’, que impulsa Salvem Sa Badia de Portmany, a través de la seva nova iniciativa #EstimSaBadia. Aquesta té com a objectiu conscienciar a la ciutadania i molt especialment als navegants sobre la importància de conservar la Posidònia i protegir ambientalment el territori de la badia de Portmany. Els voluntaris constitueixen la primera acció d’un programa que s’anirà donant a conèixer pròximament.

El portaveu de Salvem Sa Badia de Portmany, Pepín Valdés, l’oceanògrafa Marta Fernández i la biòloga Elisa Langley van presentar aquesta activitat durant el concert que anit va celebrar a l’Auditori Caló de s’Oli el grup de rock LaCalle, en el marc del Festival Badia de Portmany que organitzen l’Ajuntament de Sant Josep i Salvem Sa Badia. Allí es va explicar que els deu joves participants en ‘Es Voluntaris de sa Badia’ cursen estudis universitaris relacionats amb la sostenibilitat ambiental o estan interessats en la protecció i la cura de la badia. Tots els dies, de dilluns a divendres, tres d’ells treballaran en coordinació amb una biòloga i disposaran d’una embarcació per a fer les seves tasques.

Aquestes sobretot consistiran a aproximar-se a les embarcacions fondejades sobre Posidònia a la badia per a alertar de la importància d’aquesta planta marina i demanar-los que la pròxima vegada que fondegin intentin trobar zones d’arena per a llançar l’ancora. També s’acostaran als vaixells fondejats correctament per a felicitar-los i donar-los les gràcies per protegir la Posidònia. Així mateix, se’ls informarà de la importància de no realitzar abocaments d’aigües brutes i de sentines. Al mateix temps, els voluntaris realitzaran censos d’embarcacions, revisió d’emissaris i altres tasques relacionades amb el medi ambient i l’estat de la badia de Portmany.

L’equip romandrà operatiu fins al 30 d’agost i disposarà de mapes i altres materials informatius per a lliurar als navegants que fondegin en la badia i a tot aquell que els sol·liciti informació, que s’han editat en espanyol, català, anglès, francès i italià.

Salvem Sa Badia de Portmany ha posat en marxa aquest servei pel fet que en l’actualitat no existeix cap iniciativa de vigilància ambiental per part de les institucions amb competències en el territori de la badia de Portmany. Amb ell es pretén conscienciar als navegants i reduir significativament la quantitat de fondejos sobre Posidònia, que estan prohibits per la legislació autonòmica, i difondre la importància de conservar aquesta planta marina i la biodiversitat de la badia.

Descarrega el mapa #EstimSaBadia