DestacatQualitat de l'aiguaTurisme

Un nou episodi d’abocaments de fecals provoca el tancament de la Platja des Pinet

By 19 juliol 2023 No Comments

L’Ajuntament de Sant Josep va instal·lar ahir a la tarda la bandera vermella a la Platja des Pinet que prohibeix el bany, a causa de la presència de valors no permesos de matèria fecal en els indicadors de qualitat de l’aigua de bany. Aquest nou tancament es produeix tan sols dos setmanes després del de Cala Gració i Cala Gracioneta pel mateix motiu: un abocament incontrolat.

L’Ajuntament de Sant Josep ha informat que els bacteris trobats a la riba des Pinet són E. coli i Enterococo intestinal i que, per aquesta causa, s’ha pres la decisió del tancament de la platja com a solució temporal. Ara s’espera el resultat dels segons test realitzats, que es sabrà entre avui i demà. L’Àrea de Medi Ambient del Consistori està investigant les causes d’aquest nou episodi de contaminació i recorda que es fa un test a la setmana, que complementa els que duu a terme Sanitat.

Malgrat l’avís, ahir a la tarda es van poder veure a diversos banyistes dins de l’aigua, que van fer cas omís a l’alerta de l’Ajuntament.