DestacatUrbanisme

Un nou portal d’Internet explica com serà el nou passeig marítim de 10 km. que enllaçarà Cala Gracioneta amb Port des Torrent

By 1 març 2021 agost 15th, 2022 No Comments

El projecte d’ampliació del passeig marítim de la badia de Portmany, que enllaçarà Cala Gracioneta amb Port des Torrent a través d’un recorregut de 10 quilòmetres per tot el perímetre de la costa, s’ha presentat a través d’un nou portal d’Internet. Aquesta plataforma digital, a més, ofereix un vídeo que recrea virtualment l’aspecte que tindrà el passeig i explica les seves principals característiques. De manera interactiva, aquest portal també permet repassar tot el litoral de la badia sobre un mapa on estan destacades les principals intervencions previstes.

A la web s’expliquen els objectius que persegueix aquesta inversió, que impulsen els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni, i que van més enllà de la renovació estètica i la recuperació de l’àmbit litoral, ja que es pretén actuar sobre els principals impactes que sofreix aquest entorn. En aquest sentit, una de les intervencions més importants serà la renovació del col·lector d’aigües residuals de Cala de Bou i les estacions de bombament, retirant de la primera línia de costa l’actual infraestructura i situant-la sota el propi passeig.

El passeig es realitzarà amb paviment flotant de fusta i a la zona sud incorporarà també un tram de paviment permeable per a bicicletes. També es recuperarà el moll de Punta Xinxó, es crearan zones de descans amb ombres, accessos a les platges per a persones amb discapacitat, lavabos públics i es connectarà el passeig amb el nou auditori d’es Caló de s’Oli, on també s’instal·larà una petita zona de graderies per a contemplar la posta de sol.

La reordenació de la badia des de Port des Torrent fins a Cala Gracioneta té un pressupost de 20 milions d’euros. El 50% d’aquesta quantitat, 10 milions d’euros, la finança l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes, amb fons procedents de l’Impost de Turisme Sostenible, i uns altres 5,1 milions els aporta el Consell Insular d’Eivissa. Els dos ajuntaments, per part seva, aporten el 25% restant, segons la proporció d’obres que assumeix cada municipi. D’aquesta manera, Sant Josep cobreix 4,1 milions d’euros, ja que el 80% de la inversió es farà en el seu territori, i Sant Antoni abonarà el milió d’euros restant.