DestacatPort de Sant AntoniSalvem Sa Badia

El Govern balear denega la sol·licitud a Baleària per a operar en el port de Sant Antoni aquest estiu

By 28 maig 2024 No Comments

El Govern balear ha anunciat avui que ha denegat a Baleària la possibilitat d’obrir aquest estiu una nova línia de trànsit comercial en el port de Sant Antoni, que enllaçaria amb Dénia i Mallorca. A través de declaracions a la cadena SER, el director general de Ports i Transport Marítim, Antoni Mercant, ha assenyalat que ara mateix “no està previst que torni el trànsit comercial a Sant Antoni, no està a la nostra taula de treball”, ha indicat.

A continuació, ha pres la paraula el president de Salvem sa Badia de Portmany, Pepín Valdés, que ha subratllat que amb aquesta decisió es torna al punt de partida de fa dos anys, quan es va restablir el trànsit comercial a Sant Antoni, encara que amb una limitació de 65 metres d’eslora. Baleària pretenia reprendre l’activitat a Sant Antoni amb el vaixell Cecilia Payne, que té 86 metres. Valdés ha afegit que es seguirà amb la campanya de recollida de signatures, ja que es pretén que la badia de Portmany estigui lliure de trànsit comercial i no en funció de l’eslora, com en aquest moment.

Mercant també ha explicat que s’ha encarregat un informe de maniobrabilitat del port de Sant Antoni per a conèixer de manera professional fins quina eslora es pot operar en aquesta infraestructura, ja sigui d’un vaixell de línia regular o no. Respecte al que pot ocórrer a partir d’ara, el director general ha apuntat que Sant Antoni té que poder albergar vaixells que no siguin necessàriament de línia regular i que tinguin altres necessitats, “com per exemple iots de luxe que vulguin atracar a Sant Antoni i que ara desisteixen perquè les instal·lacions estan totalment abandonades”.

Finalment, Mercant ha apuntat que el port de Sant Antoni ha de ser més rendible perquè acumula unes pèrdues d’uns dos milions d’euros. Actualment, s’estan fent obres de millora, amb una inversió de 300.000 euros.