CulturaDestacatPatrimoni

El recinte cultural de sa Punta des Molí torna a obrir les seves portes de dimarts a dissabte

By 20 agost 2021 agost 15th, 2022 No Comments

L’Espai Cultural de sa Punta des Molí ha reobert al públic i ja pot gaudir-se de dimarts a dissabte, de 10 a 13 i de 17 a 20 hores, segons un comunicat difós per l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany.

“Poder visitar aquest espai a l’aire lliure era un reclam de la ciutadania, ja que fins avui únicament s’obria quan hi havia alguna exposició o esdeveniment cultural”, ha explicat la regidora de Cultura de Sant Antoni, Maria Ramón, que ha afegit que “d’aquesta manera es compleix una iniciativa que teníem molt d’interès de posar en marxa amb l’objectiu de donar valor a aquestes instal·lacions i acostar-les als veïns i visitants del nostre municipi”.

Per a fer-ho possible, la regidoria de Cultura ha contractat una persona que realitzarà funcions de vigilància i informació a través d’un acord de col·laboració amb l’Associació Pitiusa Pro Salut Mental (Apfem Aktua) fins al mes de desembre.

Al mes de maig es va fer una primera prova obrint l’espai al públic els dimarts i dijous de 9 a 14 hores durant tres mesos, a través dels alumnes-treballadors del SOIB Jove Sant Antoni Informa.

L’Espai Cultural sa Punta des Molí està situat a la punta que es forma entre les platges de s’Arenal i es Pouet. El paratge natural d’aquesta zona està declarat Bé d’Interès Cultural (BIC) i està protegit per la Llei de Patrimoni de les Illes Balears. És un dels llocs més singulars i emblemàtics de Sant Antoni pels seus elements etnològics i culturals.

El conjunt tradicional està format pel molí, una sénia, un trull musealizat, la sala d’exposicions Walter Benjamin, un auditori a l’aire lliure, un jardí botànic mediterrani, les casetes escar i un parc infantil. En aquest post recopilem la seva història.