BiodiversitatDestacatQualitat de l'aiguaTurisme

L’Ajuntament de Sant Josep torna a tancar la Platja d’en Xinxó, pels alts nivells de contaminació

By 20 octubre 2022 No Comments

Ahir a la tarda, l’Ajuntament de Sant Antoni va ordenar el tancament al bany de la Platja d’en Xinxó, a la badia de Portmany, a causa dels elevats índexs de contaminació per matèries fecals que s’ha registrat a la riba. El consistori ha pres aquesta decisió després dels resultats de les anàlisis regulars que es realitzen a les platges del municipi de manera quinzenal.

Cal recordar que el dilluns Abaqua, empresa dependent del Govern balear, va acabar l’obra d’instal·lació d’un nou tram de canonada de la xarxa de sanejament a Caló de s’Oli, el trencament de la qual va provocar l’abocament ininterromput d’aigües fecals sense depurar a través d’un sobreeixidor a 60 metres de la costa, durant 21 dies. Aquesta situació ha generat un greu episodi de contaminació, tal com ja vàrem advertir des de Salvem Sa Badia de Portmany, demostrant-lo a més amb uns vídeos que es poden veure en aquest enllaç. Ara, amb el tancament de la platja, sembla que es comencen a observar ja a les ribes de la badia els efectes col·laterals d’aquesta catàstrofe ambiental.

El propi Ajuntament de Sant Josep ha explicat que, a diferència dels dos tancaments anteriors que s’han produït aquesta temporada en la Platja d’en Xinxó, en aquesta ocasió el precinte no obeeix a un trencament o abocament en la xarxa de sanejament d’aquesta cala. Tot apunta, en conseqüència, al gravíssim abocament provocat per l’avaria de Caló de s’Oli.

La prohibició de banyar-se, segons ha explicat el consistori, es mantindrà mentre els nivells fecals continuïn elevats i avui mateix està previst que es repeteixin les anàlisis. La platja exhibeix la bandera vermella i la riba s’ha delimitat amb cinta policial i tanques.