DestacatPort de Sant Antoni

Ports IB proposa ara que els ferris que arribin a la badia tinguin menys de 90 metres d’eslora

By 9 febrer 2021 agost 15th, 2022 No Comments

Diario de Ibiza publica avui una notícia que explica que Ports dels Illes Balears (Ports IB) ha proposat que els ferris que operin a la badia de Portmany tinguin menys de 90 metres d’eslora. Aquesta oferta, segons aquest periòdic, la hi ha plantejat al PSOE eivissenc, amb el qual ha iniciat noves converses.

Els altres partits que s’havien oposat al trànsit de grans vaixells comercials a la badia, Proposta per Eivissa (PxE) i Unidas Podemos, de moment no han rebut cap proposta de l’organisme Ports IB, que depèn del Govern balear. El consell d’administració de Ports IB es reunirà, en principi, el 25 d’aquest mes per a prendre una decisió respecte al port de Sant Antoni.

Cal recordar que aquest organisme va ampliar la moratòria que pesava sobre el port fins a finals de febrer, per a tractar de buscar un acord amb les diferents parts que no volen el retorn dels ferris. La iniciativa Salvem Sa Badia tampoc ha rebut la trucada de Ports IB fins al moment. El nostre portaveu, Pepín Valdés, ha declarat que “esperàvem que ens reuniríem. Queda poc temps i no s’ha fet res. També el conseller insular de Transports, Javier Torres, que forma part del consell d’administració de Ports IB, es va oferir a través dels mitjans de comunicació a mediar en el conflicte i de moment no hem tingut notícies”. Valdés ha afegit que, en tot cas, aquesta oferta “no ens basta, sobretot després de les conclusions de l’últim estudi que s’ha realitzat i que reflecteix el mal que aquestes embarcacions causen a la Posidònia i a la resta de vegetació dels fons de la badia”.