DestacatPort de Sant AntoniSalvem Sa Badia

Reunió de Salvem Sa Badia de Portmany amb el conseller de Mobilitat del Govern balear

By 15 novembre 2020 No Comments

Dijous passat es va celebrar una trobada entre dos representants de la iniciativa Salvem Sa Badia de Portmany i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, responsable últim de la gestió del port de Sant Antoni, a petició d’aquest últim.

Durant la trobada, els portaveus de Salvem Sa Badia van desplegar davant el conseller tots els arguments pels quals aquesta iniciativa defensa que els ferris no tornin a Sant Antoni. Entre ells, la proximitat de les platges de la badia al port comercial, l’activitat residual en comparació amb tot el trànsit comercial d’Eivissa que es desenvolupava a Sant Antoni quan el trànsit continuava obert, absolutament superficial i prescindible, l’arribada de més turistes per mar a l’illa des que Sant Antoni està tancat i la major ocupació hotelera registrada en tot l’entorn de la badia en el mateix període.

Els portaveus de Salvem Sa Badia de Portmany també van al·ludir al perill que genera l’ona que provoca l’arribada dels ferris, el mal que provoca a la posidònia la seva maniobra d’atracament pel moviment de llots, els embussos de trànsit que es generen i la forta oposició que existeix a la localitat a aquestes embarcacions, incompatibles amb un turisme de qualitat a la badia, tal com reconeixia el propi organisme Ports IB en un document intern. També van manifestar el seu total suport a l’acord del ple de l’Ajuntament de Sant Antoni.

El conseller, per part seva, va dir que intentarà aconseguir un acord que conciliï les dues posicions, cosa que sembla impossible, perquè aquestes posicions són molt diferents. El conseller, de fet, va reconèixer que aconseguir aquest acord no és fàcil i que tindrà en compte l’opinió de l’Ajuntament de Sant Antoni, que a l’últim ple va votar per majoria que no tornessin els ferris. No obstant això, va recordar que el port “no és municipal, sinó insular i autonòmic”, restant als veïns de Sant Antoni el dret d’influir en el futur de l’entorn que els circumda. El conseller també va mantenir trobades amb diferents formacions polítiques i amb algunes associacions empresarials.