DestacatPlatgesQualitat de l'aigua

Un nou abocament d’aigües residuals torna a tancar la Platja den Xinxó, almenys fins demà

By 21 setembre 2022 No Comments

La Platja den Xinxó ha quedat tancada al bany aquest migdia arrel d’una nova avaria a la xarxa de sanejament de Cala de Bou, que ha ocasionat un abocament a l’arena que ha arribat a la mar justa a n’aquest lloc. Com ja va passar al juny d’enguany, la fallada ha provocat que es detingués el bombament de la canonada d’aigües residuals, que passa a la mar, provocant que el cabal acumulat sortís per quatre punts de la conducció, inclosa la caseta de bombament que hi ha a la riba.

La fuita simultània en aquests punts ha arrossegat una mica d’arena de la platja i ha arribat a l’aigua, a pesar que ràpidament els operaris han actuat per netejar la costa. Així i tot, la persistència de mals olors han aconsellat el tancament preventiu de la platja fins que les analítiques confirmin l’absència de contaminació.

L’Ajuntament de Sant Josep ha informat que, des del departament de Platges i Litoral, s’ha ordenat la realització d’una primera mostra aquest matí i en funció del resultat que s’espera rebre demà es decidirà si es reobre al bany la platja. Mentrestant s’ha posat la bandera vermella i s’ha acordonat amb cinta policial l’accés a la mar.

El sanejament de Cala de Bou registra problemes amb relativa freqüència per la deterioració i antiguitat de les canonades, amb trams que encara són de fibrociment. Renovar i retirar del domini públic el sistema de clavegueram és una de les principals actuacions ambientals que estan previstes en el projecte del nou passeig marítim que passarà per aquesta zona i que unirà Cala Gració amb Port des Torrent. El desenvolupen en conjunt els ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni, amb finançament de l’Impost de Turisme Sostenible del Govern balear.